Шляхи підвищення індексу глобальної конкурентоспроможності національної економіки України - Назаренко, Олена Василівна; Решетняк, Наталя Борисівна; Решетняк, Юрій Борисович (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті окреслено пріоритетність для підготовки фахівців з економічних досліджень формування навичок практичного застосування теорії, аналітичного мислення, пропонування креативних бізнес-ідей, уміння вести дискусію. Саме це є шляхом до покращення глобальних рейтингів конкурентоспроможності України.

Skills of practical application of the theory, analytical thinking, ability to hold a discussion, proposition of creative business ideas have been highlighted in the present article as the first priority in preparation of the specialists in the field of economic research. This is exactly the way for improvement of the global ratings of competitiveness of Ukraine.
Keywords: підготовка фахівців; підготовка професійна; підготовка кадрів