Методи моделювання в управлінні соціально-економічними системами - Побережний, Роман Олегович; Крамський, Дмитро Юрійович; Перерва, Петро Григорович (My University, 2023)
Обгрунтовано, що модель являє собою абстрактне відображення об'єкта у віртуальному середовищі. Переваги моделювання полягають в тому, що прийняття рішень в рамках віртуального світу не несе ніякого ризику і не тягне за собою небажаних наслідків, не завдає шкоди системі. Крім моделювання наслідків тих чи інших рішень, модель також може використовуватися для визначення максимального потенціалу системи, ступеня її реакції на найменші зміни в навколишньому середовищі, проведення різних експериментів і вибору оптимальних методів впливу
Keywords: соціально-економічні системи; прийняття рішень; організаційно-розпорядчі методи; моральне стимулювання; ефективність