Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни "Планування експерименту" - Раскін, Лев Григорович; Сіра, Оксана Володимирівна; Карпенко, Вячеслав Васильович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Навчальна дисципліна «Планування експерименту» є важливою частиною підготовки фахівців у галузі інформаційних технологій. Практичні заняття з дисципліни закріплюють отримані раніше теоретичні знання, надають навички їх застосування до вирішення практичних задача планування та обробки досліджень. Ця мета досягається вивченням наступних тем: статистична обробка результатів пасивного експерименту; аналіз особливостей технології статистичної обробки експериментів в умовах малої вибірки вихідних даних; рішення оптимізаційних задач у яких числові параметри задані нечітко; рішення задач дослідження систем з використанням імітаційних моделей.
Keywords: методичні вказівки; практична робота; експеримент; планування експерименту; інформаційні технології; пасивний експеримент