Методичні вказівки до виконання on-line лабораторної роботи "Плоскопаралельні кінцеві міри довжини і мікрометр" - Козакова, Наталія Віталіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Методичні вказівки «Мікрометр і плоскопаралельні міри довжини» призначені для допомоги студентам у виконанні лабораторної роботи при дистанційній формі навчання. Ця лабораторна робота передбачає знайомство з такими засобами вимірювальної техніки, як мікрометр і плоскопаралельні кінцеві міри довжини. На жаль, дистанційна форма навчання ускладнює виконання лабораторних робіт, що особливо супроводжуються вимірюваннями і застосуванням різних засобів вимірювальної техніки. Іноді студентам буває не зовсім зрозуміло, коли викладач усно розповідає про засоби вимірювання та методи, що застосовуються при вимірюваннях. Тому в даних методичних вказівках крім докладного роз’яснення питань, пов’язаних із галуззю застосування, будовою, методикою вимірювань мікрометром і використанням при вимірюваннях плоскопаралельних кінцевих мір довжини, наведено рисунки до викладеного матеріалу, які здебільшого є реальними фотографіями цих засобів вимірювальної техніки. Фотографії на відміну від рисунків більш вдало відтворють вимірювальну інформацію, що становить зміст лабораторної роботи. Крім того, в методичних вказівках є посилання на відео, що чітко і зрозуміло демострують використання мікрометра і плоскопаралельних кінцевих мір довжини при вимірюванні.
Keywords: методичні вказівки; лабораторні роботи; вимірювальна техніка; мікрометри; плоскопаралельні кінцеві міри довжини