Перспективи застосування кластерного аналізу при контролі якості продукції - Микийчук, М. М. (НТУ "ХПІ", 2011)
Здійснено дослідження перспектив застосування кластерного аналізу при вибірковому контролі якості продукції з метою підвищення достовірності ідентифікації її відповідності, о дозволить ефективно управляти ризиками виробника та споживача.

Research of prospects of application of cluster analysis is carried out at the sampling test of quality of products with the purpose of increase of authenticity of authentication of its accordance, that will allow effectively to manage the risks of producer and user.
Keywords: масиви даних; автоматизоване групування; автоматизована ідентифікація; продукція; cluster analysis; quality of products; control of quality