Models of infrastructure project management by means of hybrid technologies - Zachko, Oleh; Kobylkin, Dmytro; Zachko, Iryna (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
In the scientific article the actual scientific and applied task of development of models of management the infrastructure projects by means of hybrid technologies is solved. A thorough analysis of research in the field of infrastructure project management and identified its unresolved part. Was conducted the analysis of the subject area of the state of implementation of infrastructure projects at the regional level; terminological base of scientific research; a system of normative legal acts in the field of financial regulation of infrastructure projects and programs at the regional level and standards for project management; international experience in implementing programs at the regional level; modern approaches to the management of infrastructure projects and programs at the regional level. A scientific and applied concept of hybrid management of infrastructure projects and programs at the regional level by means of convergence of knowledge systems for project management has been developed. Described the project environment of infrastructure projects and programs at the regional level, which includes the core implementation and operation of infrastructure projects and programs using hybrid technologies at the regional level, and four blocks underlying the set of parameters and values of such projects and programs. It is determined that the complexity of infrastructure projects and programs of the territorial system determines the problem of project management, and accordingly the complexity of projects.

У науковій статті вирішено актуальне науково-прикладне завдання розробки моделей управління інфраструктурними проєктами засобами гібридних технологій. Проведено ґрунтовний аналіз проведених досліджень у сфері управління інфраструктурними проєктами та ідентифіковано її невирішену частину. Проведено аналіз предметної галузі стану реалізації інфраструктурних проєктів на регіональному рівні; термінологічної основи наукового дослідження; системи нормативно-правових актів у сфері фінансового регулювання інфраструктурних проєктів та програм на регіональному рівні та стандартів з управління проєктами; міжнародний досвід реалізації програм на регіональному рівні; сучасних підходів до управління інфраструктурними проєктами та програмами на регіональному рівні. Розроблено науково-прикладну концепцію гібридного управління інфраструктурними проєктами та програмами на регіональному рівні засобами конвергенції систем знань з управління проєктами. Описане проєктне середовище інфраструктурних проєктів і програм на регіональному рівні, що включає ядро впровадження та функціонування інфраструктурних проєктів та програм засобами гібридних технологій на регіональному рівні, та чотири блоки, що лежать в основі формування набору параметрів та значень таких проєктів та програм. Визначено, що складність інфраструктурних проєктів і програм територіальної системи визначає проблему управління проєктами, а відповідно і складність проєктів.
Модели управления инфраструктурными проєктами средствами гибридных технологий
Keywords: project environment; hybrid technologies; infrastructure project; project management; проєктне середовище; гібридні технології; інфраструктурний проєкт; управління проєктами