Фінансові проблеми комерціалізації промислових інновацій - Євсєєв, Андрій Сергійович (Полтавський державний аграрний університет, 2024)
В доповіді доведено, що в Україні обмежені можливості отримання фінансування для інноваційних проектів через недостатню розвиненість венчурного капіталу та слабку зацікавленість інвесторів у ризикових проектах. Багато інвесторів не готові вкладати кошти в інновації через високий рівень невизначеності та тривалі строки окупності інвестицій. Розробка нових технологій може включати значні витрати на дослідження та розробку, прототипування, тестування і запуск. В розвинених країнах підтримка інновацій забезпечується державними грантами, пільговими кредитами, податковими стимулами
Keywords: комерціалізація; інновації; фінансування; проблеми; інтелектуальна власність; промислові підприємства