Анализ экологической опасности производства высокодисперсного гидроксида кальция и пути ее уменьшения - Шапорев, П. В.; Боглаенко, Д. В.; Райко, Валентина Федоровна (НТУ "ХПИ", 2006)
У статті наданий аналіз впливу на навколишнє середовище виробництва високодисперсійного кальцію з урахуванням стаціонарних джерел і вторинних джерел, що виникають при складуванні відходів. Запропоновані ряд технічних рішень, реалізація котрих докорінне сприяє вирішенню екологічної ситуації на підприємстві, а також схема керування екологічною безпекою виробництва.

In the article the analysis of influence on the environment of production of higher-dispersion hydro-oxide of calcium is represented taking into account stationary sources and second sources arising up at storage of wastes. The row of technical decisions realization of which radically will improve an ecological situation on an enterprise, and also chart of management by ecological safety of production, is offered.
Keywords: техногенная нагрузка; экологическая безопасность производства; процесс производства; складирование отходов; порошкообразный гидроксид кальция; сырье