Компромиссная оптимизация составов самоуплотняющегося бетона - Циак, М.; Коваль, С. (НТУ "ХПИ", 2008)
Побудовані та проаналізовані експериментально-статистичні моделі для оптимізації впливу модифікуючих добавок та параметрів зернового складу на показники якості бетонів, що самоущільнюються.

Created and analyzed experimental-statistical models for optimization of modificative add-mixtures influence and granulometric composition parameters to quality index of self-compacting concrete.
Keywords: густоармированные конструкции; экспериментально-статистические модели; минеральная матрица; "каркас" заполнителей; модифицирующие добавки; тонкодисперсные наполнители