Методичні вказівки до самостійної роботи з навчальної дисципліни "Цивільний захист" - Толстоусова, Оксана Валеріївна; Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018)
Дані методичні вказівки встановлюють обсяг та основний зміст щодо самостійного опрацювання і виконання програми "Цивільний захист" студентами очної форми навчання. Знання основних питань з даної дисципліни є необхідними для спеціаліста у будь-якій галузі виробництва. Метою вивчення дисципліни "Цивільний захист" (ЦЗ) є засвоєння студентами новітніх теорій, методів і технологій з прогнозування надзвичайних ситуацій (НС), побудови моделей їхнього розвитку, обґрунтування комплексу заходів, спрямованих на відвернення НС, визначення рівня ризику та захисту персоналу, населення, матеріальних та культурних цінностей в умовах НС, локалізації та ліквідації їхніх наслідків.
Keywords: надзвичайні ситуації; техногенна безпека; галузевий моніторинг; заходи захисту населення; хімічні речовини