Бойко, Марина ІванівнаТаволжан, А. А.Березка, Тетяна Олександрівна2017-05-182017-05-182016Бойко М. І. Дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників та вмісту біологічно активних речовин у пивному напої із витяжки гарбуза звичайного та пелюстків календули / М. І. Бойко, А. А. Таволжан, Т. О. Березка // Інтегровані технології та енергозбереження. – 2016. – № 1. – С. 88-94.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/29451Определены и исследованы органолептические и физико-химические показатели пивного напитка из вытяжки тыквы обыкновенной и пивного напитка из лепестков календулы. Установлено сравнительную характеристику физико-химических показателей пива из ячменного солода и пивного напитка с добавлением водной вытяжки из тыквы обыкновенной и пивного напитка из лепестков календулы. Установлено и определено содержание витаминов в пивном напитке с добавлением водной вытяжки из тыквы обыкновенной и лепестков календулы.The organoleptic and physico-chemical characteristics of the beer beverage from Cucurbita pepo extract and beer from marigold petals were identified and investigated. Comparative description of physical and chemical indicators of beer from barley malt and beer beverage with the addition of the aqueous extract of Cucurbita pepo and drink beer from marigold petals was established. The vitamins content in beer beverages with the addition of the aqueous extract of Cucurbita pepo and marigold petals was established and defined.ukмаса продуктуслабоалкогольний напійводно-спиртовий розчинвітамінисолодсуслоДослідження органолептичних і фізико-хімічних показників та вмісту біологічно активних речовин у пивному напої із витяжки гарбуза звичайного та пелюстків календулиInvestigation of organoleptic and physico-chemical parameters and the content of biologically active substances in the beer beverage from cucurbita pepo extract and marigold petalsArticle