Проблеми технічного забезпечення аграрних підприємств в контексті підвищення їх конкурентоспроможності - Білоусько, Т. Ю. (НТУ "ХПІ", 2013)
В роботі розглянуто сучасний стан технічного забезпечення аграрних підприємств та визначено основні проблеми оновлення машинно–тракторного парку підприємств. Проаналізовано взаємозв’язок наявності матеріально–технічних ресурсів та ефективності сільськогосподарського виробництва. Обґрунтовано основні напрями забезпечення аграрних підприємств сільськогосподарською технікою з метою підвищення їх конкурентоспроможності.

The modern condition of the agrarian enterprises technical providing had considered and the basic problems of updating enterprises machine–tractor park had identified. Interconnection of materially–technical resources presence and agricultural production efficiency had analyzed. Basic directions of agrarian enterprises providing an agricultural technique with the purpose of their competitiveness increasing had grounded.
Keywords: забезпечення матеріально-технічне; техніка сільськогосподарська; амортизація; лізинг; політика аграрна; ефективність; materially–technical providing; fixed assets; agricultural technique; depreciation; leasing; agrarian policy; efficiency; competitiveness