З питання реформування систем централізованого теплопостачання - Алексахін, Олександр Олексійович; Счастний, Є. Є.; Єна, Світлана Василівна; Гордієнко, Олена Петрівна; Євтушенко, Е. О.; Ізотова, Г. І.; Решетіло, Л. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Наведено результати обчислень втрат теплоти трубопроводами опалювальної мережі ідеалізованих груп будівель при корегуванні температури мережної води на вході розподільної теплової мережі мікрорайону. Проведено оцінку впливу температури зовнішнього повітря та наднормативних питомих втрат теплоти на зміну теплового стану теплопроводів.

The results of calculations of heat losses of heating network pipelines for idealized groups of buildings when correcting the temperature of delivery water at the input of the urban district heat distribution system is presented. The analysis of the influence of ambient air temperature and excess specific thermal losses on heat pipelines thermal state perturbation is performed.
To the modernization of the district heating systems
Keywords: енергозбереження; опір теплопередачі огороджувальних конструкцій будівель; ефективність утеплення будівель; мікрорайонна опалювальна мережа; energy saving; building envelope heat transmission resistance; efficiency of building heat insulation; urban district heating system