Формування навичок професійної етики у майбутніх інженерів - Лапузіна, Олена Миколаївна (Миколаївський державний гуманітарний університет ім. Петра Могили, 2006)
У статті розглянуто загальні проблеми професійної етики сучасного інженера. Підкреслена важливість її дослідження і вирішення стосовно досягнення стійкого соціально-економічного розвитку суспільства. Розкрито сутність ситуаційного навчання щодо формування вмінь та навичок у галузі професійної етики інженера, досвід використання цієї методики на експериментальних заняттях в навчальному процесі НТУ „ХПІ”.

The article is devoted to the problem of professional ethics of modern engineer. The article points out the importance of research and solution of the problem for sustainable development of the society. Opens up the case-method essence as for professional ethics skills forming, experience of this method in the educational process.
Keywords: підготовка професійна; підготовка фахівців; підготовка кадрів; етика ділова; конфліктологія; навчання ситуаційне