Methodological recommendations for assessing the effectiveness of digital marketing based on the principles of the experience economy - Tataryntseva (Kurbatova), Yuliia L. (Odesa Polytechnic National University, 2025)
У статті представлено методичні рекомендації щодо оцінки ефективності цифрового маркетингу на основі економіки вражень. Вона враховує зростаючу важливість емоційної реакції користувачів на цифровий маркетинг. Запропонована методологія використовує інтегральний показник оцінки вражень, сформований за допомогою експертного аналізу для комплексної оцінки кампанії. Вона визначає оптимальні показники для оцінки показів на веб-сайтах, у соціальних мережах та на рекламних платформах. Метод дерева рішень систематизує управлінські рішення з урахуванням різних факторів. Система дозволяє здійснювати динамічний моніторинг та швидко реагувати на зміни в цифровому середовищі. Ці рекомендації допомагають підприємствам ефективніше розподіляти маркетингові бюджети та коригувати стратегії, підвищуючи персоналізацію та покращуючи користувацький досвід. Впровадження покращує результати цифрового маркетингу та формує довгострокову лояльність клієнтів.

The article presents methodological recommendations for assessing digital marketing effectiveness based on the experience economy. It addresses the growing importance of users' emotional responses to digital marketing. The proposed methodology uses an integral impression assessment indicator formed through expert analysis for comprehensive campaign evaluation. It identifies optimal indicators for assessing impressions across websites, social networks, and advertising platforms. The decision tree method systematizes management decisions while considering various factors. The system enables dynamic monitoring and quick response to digital environment changes. These recommendations help enterprises allocate marketing budgets more effectively and adjust strategies while increasing personalization and improving user experience. Implementation improves digital marketing results and builds long-term customer loyalty.
Методичні рекомендації щодо оцінки результативності цифрового маркетингу на засадах економіки вражень
Keywords: цифровий маркетинг; економіка досвіду; інтегральний показник; метод дерева рішень; оцінка ефективності; користувацький досвід; маркетингові стратегії; digital marketing; experience economy; integral indicator; decision tree method; performance evaluation; user experience; marketing strategies