Пристрій для каталітичної нейтралізації шкідливих газових викидів - Товажнянський, Леонід Леонідович; Ведь, Валерій Євгенович; Кощій, Вадим Андрійович; Ровенський, Олександр Іванович; Краснокутський, Євген Володимирович (НТУ "ХПІ", 2012)
Пристрій для каталітичної нейтралізації шкідливих газових викидів складається з корпусу з вхідним і вихідним патрубками, системи розподілу газу по перерізу каталітичного блока, нагрівачів-каталізаторів, вимірювально-керуючого блока і датчиків температури газів, що безпосередньо пов'язані з вимірювально-керуючим блоком, при цьому нагрівачі-каталізатори виконані з кераміки з високою теплопровідністю, зовнішня поверхня якої містить каталітично активні сполуки, а всередині тіла нагрівача-каталізатора розташований плоский резистивний елемент.
Keywords: патенти; корисна модель; газові викиди; очистка нізьконапірних кисневмісних газів; санітарна термокаталітична очистка; шкідливі органічні домішки