Основи нейрокомп'ютингу - Дмитрієнко, Валерій Дмитрович; Заковоротний, Олександр Юрійович; Леонов, Сергій Юрійович (Видавничий центр "НТМТ", 2024)
У лабораторному практикумі наведено теоретичні відомості про методи побудови та функціонування основних нейронних мереж: Хебба, Хеммінга, перцептрона, Хопфілда, двонаправленої асоціативної пам’яті, нейронних мереж адаптивної резонансної теорії та ін. Теоретичний матеріал підкріплено великою кількістю прикладів з використання описаних нейронних мереж для розпізнавання різних зображень. Призначено для студентів денної та заочної форм навчання за напрямком «Комп’ютерна інженерія» та «Комп’ютерні науки».
Keywords: лабораторний практикум; основи нейрокомп'ютингу; нейрокомп'ютинг; нейронні мережі; перцептрони; мережа Хеммінга