Каоліни Майдан-Вільського родовища – перспективна сировина для керамічної технології - Михайлюта, О. С.; Колєда, В. В.; Алєксєєв, Є. В.; Цибулько, Е. С.; Костенко, Т. А. (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті приведені результати комплексних досліджень каолінів Майдан-Вільського родовища (Хмельницької області). Розглянуто особливості хімічного, гранулометричного та мінералогічного складів проб каолінів, отриманих на різних дільницях діючого кар’єру, а також їх основні технологічні властивості. Даються рекомендації щодо широкого використання каолінів в різних галузях керамічної промисловості.

In the article is propose the results of comprehensive studies of kaolins Maidan-Vilsky deposit (Khmelnytsky region). The features of the chemical, mineralogical and granulometric composition of kaolin samples, who were selected in different parts of the existing quarry, were investigated. Also the technological properties of kaolin were studied. The recommendations of applications kaolins in different areas of the ceramic industry were provided.
Keywords: керамічна промисловість; проби каолінів; оксид калію; гранулометричний склад; мінералогічний склад