Сучасна апаратура та обладнання систем "розумний будинок" - Макєєв, Сергій Олегович; Вировець, Сергій Валерійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
У статті розглянуті сучасні системи «розумного дому» для квартир, офісів, готелів та інших житлових комплексів. Основні напрямки автоматизації кожної з представлених систем. Управління освітленням, кліматом, шторами, управління аудіо/відео, дистанційне керування, енергетичний менеджмент, моніторинг стану, вимірювання і контроль побутової техніки. Також розглянуто програмне забезпечення для кожної з представлених систем.

The article deals with modern "smart lady" systems for apartments, offices, hotels and other residential complexes. The main directions of automation of each of the systems presented. Lighting, climate, curtain control, audio/video control, remote control, energy management, condition monitoring, measurement and control of household appliances. The software for each of the presented systems will also be considered.
Modern apparatus and equipment of the "smart house" systems
Keywords: програмне забезпечення; клімат; освітлення; комфорт; software; climate; lighting; comfort