Демидов, Игорь НиколаевичЗлаткина, А. И.2018-03-282018-03-282007Демидов И. Н. Использование реакции алкоголиза для получения пищевых поверхностно-активных веществ / И. Н. Демидов, А. И. Златкина // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2007. – № 27. – С. 87-92.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/35340У статті розглядається спосіб одержання харчових поверхнево-активних речовин за допомогою процесу алкоголізу. Проаналізовані результати експерименту, знайдений кореляційний зв'язок та доведена функціональна залежність між властивостями одержуваних продуктів. Запропоновано спосіб одержання харчових ПАР зі значною економією часу проведення процесу.In the article the method of receiving of food superficially active matters is examined by the process of alcoholysis. The results of experiment are analysed, correlation connection is found and functional dependence between properties of the achieved products is proved. The method of production of food SAM is offered with the considerable economy of time of conducting of process.ruпищевая промышленностьПАВэтиловый спиртпальмовый стеаринэмульсиитвердый маргаринИспользование реакции алкоголиза для получения пищевых поверхностно-активных веществArticle