Спосіб криптографічного перетворення інформації з використанням модифікованих еліптичних кодів - Кузнецов, Олександр Олександрович; Євсеєв, Сергій Петрович; Грабчак, Володимир Іванович; Буханцов, Андрій Дмитрович; Сєвєрінов, Олександр Васильович; Федорченко, Володимир Миколайович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2006)
Спосіб криптографічного перетворення інформації з використанням модифікованих еліптичних кодів, який полягає в тому, що інформаційні дані перетворюються у кодове слово, яке маскується під випадкову послідовність (криптограму) за допомогою пристроїв кодування замаскованого лінійного блокового (n, k, d) еліптичного коду над GF(q), який відрізняється тим, що при перетворенні інформаційних даних як закритий ключ для маскування коду використовують m символів модифікації еліптичного коду над GF(q).
Keywords: патент; корисна модель; криптографічний захист інформації; шифрування; системи обробки інформації; алгебро-геометричнеі коди; матриця Х