Експлуатація та режими роботи електрообладнання електричних станцій - Єгоров, Андрій Володимирович; Шевченко, Валентина Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Розрахункові роботи студента є підсумковим документом роботи по курсу за семестр. До іспиту звіт повинен бути повністю виконаний, оформлений і захищений. Конкретний обсяг робіт уточнює викладач, який веде курс лекцій. Звіт починається з титульного аркуша, зразок оформлення якого наведено в додатку. Всі розрахунки проводяться в системі СІ. В кінці роботи наведіть список літератури, яку Ви використовували. Схеми, векторні діаграми і графіки слід будувати на міліметровому папері або на папері в клітинку, вказати на осях буквені позначення величин і одиниць їх вимірювання. Допускається використовувати рисунки, виконані за допомогою множувальної техніки. Звіт включає розрахункові роботи: 1 Розрахунок номінальних параметрів трансформаторів за даними післяремонтних випробувань. 2 Особливості пуску двигуна постійного струму з урахуванням схеми включення обмоток збудження. 3 Пуск і регулювання частоти обертання асинхронного двигуна. 4 Визначення перевантажувальної здатності синхронних генераторів на блоках станцій і оперативні дії при їх перевантаженні.
Keywords: методичні вказівки; розрахункове завдання; електрообладнання; електричні станції; трансформатори; електроенергія