Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу "Нелінійні та параметричні явища в радіотехніці" - Козлов, Сергій Сергійович; Андрєєв, Олександр Євгенович; Римар, Сергій Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2012)
Методичні вказівки з курсу "Нелінійні та параметричні явища в радіотехніці" виконується фронтальним методом, при якому академічна група, слідом за вивченням відповідної теми, виконує лабораторну роботу, що присвячена цій темі. Такий метод сприяє більш поглибленому засвоєнню матеріалу. Мета даних лабораторних робіт полягає в тому, щоб дати студентам достатньо повне уявлення про нелінійні і параметричні явища в радіотехніці їх фізичні основи, їх математичні описи, основні методи аналізу і розрахунку ланцюгів, заснованих на нелінійних і параметричних явищах, в статичних і динамічних режимах роботи, тобто у створенні наукової бази для подальшого вивчення різних спеціальних електротехнічних дисциплін. Роботи виконуються на лабораторних макетах з використанням генератора гармонічних і імпульсних коливань Г3-112/1, осцилографа С1-93, частотоміра Ч3-33, електронного мілівольтметра В3-38, фазометра Ф2-1. Методичні вказівки включать чотири лабораторні роботи.
Keywords: резонансні підсилювачі; вищі гармоніки; синхронні детектори; гармонічні коливання; транзистори