Математичне моделювання масоперенесення гексану в порах силікагелю - Нестеренко, О. К.; Бойко, Т. В.; Безносик, Ю. О. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті на основі отриманих експериментальних даних, отриманих на лабораторній установці, розглянуто процес масопереносу гексану в порах зерна силікагелю. Показано, що процес масопереносу описується дифузійною моделлю, яка може бути апроксимована на різних ділянках запропонованими математичними залежностями. Розраховано чисельні значення коефіцієнта дифузії та встановлено, що вони не залежать від температури. Визначені швидкості руху газу в порах.

The transfer rate of the active substance to the surface in heterogeneous catalytic processes can be limited by the diffusion of reactants to the surface of the particles and diffusion of the reactants in the pores of the grains of the catalyst. Such diffusion braking process is usually accompanied by complications with the heat of reaction, which leads to temperature changes inside of the porous grains of the catalyst, as well as between the surface of the particles and the flow of reagents.
Mathematical modeling of mass transfer of hexane in silica gel pores
Keywords: експериментальні дані; лабораторна установка; дифузійна модель; process; mass transfer; hexane; diffusion; silica gel; pore; mathematical dependencies