Імітаційна модель прикордонного пропускного пункту - Міланов, М. В.; Мірошніченко, О. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Мета доповіді – оцінювання пропускної спроможності міжнародного пункту пропуску під час здійснення митного контролю за умов ресурсночасових обмежень. Розглянуті проблеми, задачі та особливості моделювання прикордонного переходу. Розглянуто особливості створення та розмітки простору для моделювання пропускного пункту. Розглянути питання створення агентів автомобілів, автобусів та людей. Описано логіку моделювання руху автомобілів та пасажирів при проходженні пропускного пункту. Розглянуто кроки побудови діаграми процесу імітаційної моделі.
Keywords: інформаційні технології; дорожня інфраструктура; програмне забезпечення; AnyLogic; графічний інтерфейс