Напрями наукових досліджень Інституту електротехніки Академії Наук УРСР (1947–1963 рр.) - Тверитникова, Олена Євгенівна (Центр пам'яткознавства Національної Академії Наук України і Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, 2015)
Виокремлено напрями наукової роботи Інституту електротехніки АН УРСР. Підкреслено значущість інноваційних досліджень із застосування цифрових обчислювальних машин до моделювання складних енергосистем. Вивчено діяльність та проаналізовано внесок учених Інституту електротехніки у створення наукової бази для розвитку електротехнічної промисловості другої половини ХХ ст. Розкрито вагомість наукового доробку С.О. Лебедєва, Л.В. Цукерника, І.В. Акаловського, А.Д. Нестеренка, С.І. Тетельбаума, І.М. Постнікова, О.Г. Івахненка, О.М. Міляха.

In the article noted directions of scientific work of the Institute of Electrical Engineering, Academy of Sciences of the Ukrainian SSR. It is shown the importance of innovative research on the application of digital computers to the simulation of complex power systems. Studied and analyzed the contribution of the activities of scientists of the Institute of Electrical Engineering at the creation of the scientific basis for the development of the electrical industry the second half of the twentieth century. Stressed the importance of the scientific heritage of S.A. Lebedev, L.V. Tsukernik, A.D. Nesterenko, S.I. Tetelbaum, I.V. Akalovskogo, I.M. Postnikov, A.G. Ivakhnenko, A.N. Miles.
Keywords: робота науково-дослідна; дослідження інноваційні; Цукерник Л. В.; Акаловський І. В.; Постніков І. М.; Івахненко Л. В.; Мілях О. М.; Academy of Sciences of Ukraine; Institute of Electrical Engineering; scientific research; innovative research; electrical science