Економічна теорія. Макроекономіка - Максименко, Яна Анатоліївна; Дяченко, Тетяна Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Навчально-методичне видання присвячено важливій формі організації і контролю вивчення навчальної дисципліни «Економічна теорія. Макроекономіка». Розрахункові завдання є невід’ємною складовою навчального процесу і спрямовані на стимулювання зацікавленості студентів в аналізі, формалізації і обробці економічної інформації, набуття навичок використання теоретичних положень курсу при вирішенні практичних завдань. Методичні вказівки містять вимоги до змісту і оформлення роботи, а також вихідні дані за варіантами і чіткі інструкції для виконання як практичної, так і теоретичної її частини. Практична частина роботи передбачає розв’язання трьох задач, виконання конкретних розрахунків та формулювання обґрунтованих висновків. Теоретична частина передбачає розкриття певної економічної проблеми чи явища, включаючи аналіз відповідних статистичних даних. Виступаючи важливою формою оволодіння навчальним матеріалом, розрахункові завдання сприяють поглибленню теоретичних знань та набуттю практичних навичок у студентів в галузі економічної теорії, макроекономіки.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; фінанси; бізнес; експорт; імпорт; ВВП