Математичні моделі плівкового випарного апарату за концентрацією упареного розчину - Стенцель, Й. І.; Кузнецова, О. В.; Поркуян, О. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
У роботі наведено результати теоретичних досліджень технологічних параметрів плівкового випарного апарату для аміачної селітри з врахуванням реологічних перетворень. Показано, що реологічні переходи викликають нелінійні явища, які впливають на роботу системи контролю та управління процесом випарювання у виробництві аміачної селітри.

The results of theoretical researches of technological parameters of film evaporator for ammoniac nitre taking into account rheological conversions are given in the work. It is shown that the rheological transitions cause nonlinear phenomena that affect to work of control system of evaporation process in production of ammoniac nitre.
Keywords: селітра аміачна; перехід реологічний; явища нелінійні; контроль; управління; випарювання; виробництво