Психологічний стан спортсменів під час змагань в спорті вищих досягнень - Літовченко, В. Ю. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У цій роботі розглядається проблема впливу психологічного навантаження на результат спортсмена в умовах виступу на змаганнях. Виявлено, що в спорті досягнення високих результатів залежить не лише від фізичної діяльності, але й від психологічного підходу спортсмена. Визначення та використання психологічних стратегій може значно покращити спортивні досягнення і допомогти досягати бажаних результатів.
Keywords: психологічний стан; спортсмени; спорт вищих досягнень; фізична діяльність; емоційний стан; змагальний процес; психологічна саморегуляція