Розробка алгоритмів рішення задачі оптимізації розміщення засобів захисту інформації у хмарній системі - Коломійцев, Олексій Володимирович; Голубничий, Дмитро Юрійович; Третяк, Вячеслав Федорович; Пічугін, Ігор Михайлович; Пустоваров, Володимир Володимирович; Рибальченко, Аліна Олександрівна; Любченко, Олексій Вікторович; Романюк, Алла Олександрівна; Кривчун, Валерій Іванович; Захарченко, Вадим Володимирович; Третяк, Алла Олексіївна (SPC "InterConf", 2023)
Сформульована задача по визначенню оптимального набору засобів захисту у розподіленій мережі з урахуванням її архітектури та набору потенційних засобів захисту інформації (ЗЗІ) може бути вирішена за допомогою різних методів. До яких відносяться методи гілок та кордонів, динамічного програмування та ін.
Keywords: захист інформації; засоби; оптимізація; хмарне середовище; засоби захисту; розподілені мережі; еволюційні алгоритми; обчислювальні методи