Вивчення умов екстракції при отриманні концентрату із листків стевії (Stevia Rebaudiana Bertroni) сушеної - Кузнєцова, І. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
Представлено дослідження щодо кінетики екстрагування речовин, які визначають низьку калорійність та еколого-протекторну здатність стевії (Stevia Rebaudiana Bertroni) сушеної. Отриманні експериментальні дані дозволяють отримати концентрат із гарними смако-аромотичними властивостями із високим вмістом речовин дитерпенових глікозидів та флаваноїдного комплексу

Is represented study on the kinetics of the extraction of the substances, which determine low caloricity and ecological-protector properties of stevia (Stevia Rebaudiana Bertroni) of dry. Obtained experimental data make it possible to obtain concentrate with good gustatory and aromatic properties, and also with the high content of the substances of glycosides and flavonol complex
Keywords: екстракт; кінетика; речовини дитерпенових глікозидів; вода; сито; сировина; stevia; extract; kinetics; glycosides