Exploring the ways to intensify the dewatering process of polydisperse suspensions - Shkop, Andrii; Tseitlin, Musii; Shestopalov, O. (ПП "Технологический центр", 2016)
Досліджено вплив концентрації і дисперсного складу на процес флокуляції полідисперсних вугільних шламів. Визначено, що швидкість осідання утворених агрегатів зростає при концентрації твердої фази до 30 г/дм3 (умова хорошої адсорбції полімеру і утворення міцних зв'язків), а також вмісті твердої фракції розміром більше 40 мкм понад 10 % (умова утворення стійкої структури фло кул). Встановлено, що критерієм ефективності процесу утворення міцних агрегатів може служити залишкова швидкість осідання флокул після механічного впливу
Keywords: флокуляція; полідисперсні шлами; агрегатоутворення; міцність флокул; швидкість осідання; інтенсифікація