Методичні вказівки до виконання розрахункового завдання "Побудова математичних моделей динамічних систем та розв'язання задачі модального керування" з курсу "Теорія керування" - Дорофєєв, Юрій Іванович; Костюк, Ольга Василівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014)
Метою виконання розрахункового завдання є придбання студентами навичок побудови математичних моделей лінійних динамічних систем, перетворення моделей, дослідження їх часових і частотних характеристик, а також розв’язання задачі модального керування динамічними об'єктами. Побудова та дослідження моделей динамічних систем є необхідним етапом вирішення різноманітних задач аналізу і синтезу систем автоматичного керування.
Keywords: методичні вказівки; розрахункове завдання; математична модель; лінійні динамічні системи; MATLAB; модальне керування