Наукові основи зміцнення поверхонь високонавантажених елементів двигунів - Гончаров, Віктор Григорович; Ткачук, Микола Анатолійович; Дьяченко, С. С.; Крвченко, Сергій Олександрович; Шеремет, В. М. (НТУ "ХПІ", 2009)
У статті описані теоретичні основи розробки технології зміцнення поверхонь високонавантажених елементів двигунів (ВЕД) та інших машинобудівних конструкцій. Запропоновані нові математичні моделі для опису ефектів зміцнення поверхневих шарів деталей на основі застосування дискретного зміцнення.

In the paper theoretical bases of development of strengthening technology of surfaces of high-rate elements of engines and other machine-building constructions are described. New mathematical models are offered for description of strengthening effects of superficial layers of details on the basis of discrete strengthening application.
Keywords: важконавантажені деталі машин; ВДМ; високонавантажені деталі машин; напружено-деформований стан; НДС; програмно-апаратний комплекс; машинобудівні конструкції