Малий інноваційний бізнес: перспективи відновлення та розвитку - Волкова, Марія Олександрівна; Перерва, Петро Григорович (My University, 2023)
В доповіді обґрунтовано найбільш важливі фактори, наявність яких заважає малому інноваційному бізнесу відновлюватися та розвиватися, які було отримано в результату проведеного опитування топ-менеджменту малих підприємств: відсутність достатньої кількості платоспроможних клієнтів 49,7%; непрогнозованість розвитку ситуації в Україні та на внутрішньому ринку 46,1%; непередбачувані дії держави, що можуть погіршити стан бізнесу 34,0%; відсутність достатнього капіталу 32,4%; перешкоди з боку регуляторних та/чи фіскальних органів 26,1%; високі податки і збори 23,2%; недоступність кредитних коштів (зокрема, програми 5-7-9) - 23,0%.
Keywords: малий бізнес; розвиток; перешкоди; війна; відновлення