Досвід психокорекційної та реабілітаційної роботи з учасниками АТО на базі менського санаторію "Остреч" - Ковальова, Ірина Борисівна; Мозговий, В. І. (Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2016)
Стаття присвячена психологічній реабілітації військовослужбовців, які приймали участь в антитерористичній операції (АТО) на Сході України. Визначено поняття посттравматичного розладу та наративного підходу в психотерапії ПТСР, представлена схема роботи психолога з реалізації концепції психологічної реабілітації учасників АТО та членів їх сімей на базі санаторію "Остреч". Зроблено висновки щодо вдосконалення заходів направлених на проведення психологічної реабілітації учасників АТО та членів їх родин. Наведені рекомендації взаємодії з військовослужбовцями, що пережили психічну травму.

The article is dedicated to the psychological rehabilitation of the military personnel who has taken part in the antiterrorist operation (ATO) in the East of Ukraine. The concept of post-traumatic disorder and narrative approach in PTSD psychotherapy is defined, the scheme of the psychologist's work is displayed. The general recommendations of interaction with the military personnel who has endured a mental trauma are briefly stated.
Eхperience of the psychocorrectional and rehabilitation work with ATO participants on the base of the "Ostrech" sanatorium of mena
Keywords: психокорекція; психологічна реабілітація; посттравматичний розлад; наратив; екстерналізація; психоедукація; psychocorrection; rehabilitation; post-traumatic disorder; narrative; eksternalization; psychoeducation