Манк, В. В.Бахмач, В. О.2017-11-022017-11-022008Манк В. В. Дослідження впливу технологічних параметрів на реологічні властивості водних розчинів поліцукридів / В. В. Манк, В. О. Бахмач // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Новые решения в современных технологиях. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2008. – № 3. – С. 48-51.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32440В статті наведені результати дослідження впливу технологічних параметрів, а саме, температури, вмісту солі та кислоти на реологічну поведінку водних розчинів поліцукридів. Досліджувалися камідь ксантану, рожкового дерева та гуари. На основі аналізу реологічних кривих течії водних розчинів встановлені особливості поведінки, що дозволить правильно обрати технологічні параметри процесу виробництва майонезів.ukреологічні властивостіемульсійні продуктикамедь ксантанухарчові продуктигуараДослідження впливу технологічних параметрів на реологічні властивості водних розчинів поліцукридівArticle