Дослідження впливу технологічних параметрів на реологічні властивості водних розчинів поліцукридів - Манк, В. В.; Бахмач, В. О. (НТУ "ХПІ", 2008)
В статті наведені результати дослідження впливу технологічних параметрів, а саме, температури, вмісту солі та кислоти на реологічну поведінку водних розчинів поліцукридів. Досліджувалися камідь ксантану, рожкового дерева та гуари. На основі аналізу реологічних кривих течії водних розчинів встановлені особливості поведінки, що дозволить правильно обрати технологічні параметри процесу виробництва майонезів.
Keywords: реологічні властивості; емульсійні продукти; камедь ксантану; харчові продукти; гуара