Влияние предварительной поляризации препрега на динамические и прочностные характеристики эпоксифенольного стеклопластика - Билым, П. А.; Михайлюк, А. П.; Афанасенко, К. А. (НТУ "ХПИ", 2006)
Розглянуто особливості впливу технологічного прийому обробки препрега шляхом контактної поляризації моношару на зміну показників при динамічних і статичних навантаженнях епоксіфенольного склопластику. Показано, що обробка в електрополі складових препрега сприяє підвищенню умовної межі утоми полімерного композита при досягненні порівняно високих характеристик, що демпфірують.

Features of influence of technological reception of processing are considered by contact polarization of monolayers on change of parameters at dynamic and static empaxed epoxyphenol fibreglass. It is shown, that processing in an electrofield of components prepregs promotes increase of conditional fatigue strength of a polymeric composite at achievement rather high demphine characteristics.
Keywords: демпфирование; полимерные композиты; методы воздействия; стеклопластик; динамическая нагрузка; деформация