Механізми підвищення ефективності процедури моніторингу безпеки в розподілених базах даних - Мухін, В. Є.; Корнага, Я. І. (НТУ "ХПІ", 2012)
Розглянуто засоби підтримки безпечної обробки даних в розподілених базах даних. Визначено основні компоненти системи управлінням моніторингу серверу безпеки даних. Запропоновано засоби моніторингу безпеки з прискореною обробкою даних. Для аналізу ефективності цих засобів проведені експериментальні дослідження часу пошуку і вибірки даних з моніторингу безпеки. Іл.: 3. Табл.: 1. Бібліогр.: 10 назв.

In the paper are considered the mechanisms for secured data processing in distributed databases (DB). The main components of the control system for montoring of the data security server are presented. The security monitoring mechanisms based on the data processing acceleration are suggested. Also, there is performed the experimental analysis of the suggested mechanisms effectiveness on the time of data searching and retrieving. Figs.: 3. Tab.: 1. Refs.: 10 titles.
Mechanisms of increase of efficiency of procedure of monitoring of safety are in the distributed databases
Keywords: СУБД; клієнт-серверні системи; сервер безпеки; система моніторингу безпеки; прискорена обробка даних; database; server security; monitoring; data search and retrieval