Визначення собівартості енергетичної продукції - Білоцерківський, Олександр Борисович; Замула, Олексій Олександрович (Львівська економічна фундація, 2011)
Визначено поняття собівартості продукції. Наведено особливості собівартості енергетичної продукції, надано її класифікацію за: 1) стадіями енергетичного потоку на шляху "природний енергоресурс – споживач"; 2) показниками обсягу виробництва; 3) періодом розробки; 4) ступенем обліку виробничих витрат і економічним змістом. Виділено основні чинники зниження собівартості енергії, зокрема на ТЕЦ. Визначено основні параметри зниження собівартості передавання і розподілу енергії в мережах.
Keywords: собівартість продукції; енергетична продукція; питомі експлуатаційні витрати; чинники зниження собівартості продукції; витрати