Удосконалення комунікативної культури студентів медичного вузу - Поцулко, О. А. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті розглядається сутність феномену комунікативної культури як одного з основних компонентів загальної культури особистості, проаналізовані основні критерії комунікативної культури (комунікативна компетентність та комунікативна спрямованість), а також складові елементи цих критеріїв. Надані дані експериментально-дослідної роботи зі студентами-медиками, які підтверджують гіпотезу про те, що в медичному вузі при дотриманні ряду загальних і приватних умов можна ефективно впливати на удосконалення комунікативної культури майбутнього медичного працівника.

The article deals with the essence of the phenomenon of communicative culture as a key component of the overall culture of personality, analysis of the main criteria of communicative culture (communicative competence and communicative orientation), and the constituent elements of these criteria. The data of experimental research work with medical students to support the hypothesis that in medical school, subject to certain general and specific conditions can effectively influence the improvement of the communicative culture of the future medical worker.
Improvement of communicative culture of students of the medical school
Keywords: комунікативна компетентність; комунікативна спрямованість; спілкування; інформація; дискурс; комунікація; емпатія; рефлексія; інтеракція; communicative culture; communicative competence; communicative orientation; communication; information; discourse; communication; empathy; reflection; interaction