Аналіз і використання технічних засобів митного контролю - Білоцерківський, Олександр Борисович; Лук'яниця, Ігор Юрійович; Чекмасова, Ірина Анатоліївна (НТУ "ХПІ", 2012)
У роботі проведено аналіз технічних засобів митного контролю (ТЗМК). Розглянуто взаємозв’язок понять «митна техніка» та «ТЗМК». Наголошено, що найважливішу частину митної техніки представ-ляють ТЗМК. Проведено порівняльний аналіз вітчизняної та закордонної класифікації ТЗМК, зроблено висновки щодо їх застосування.

In the report customs supervision technologies (CST) are analyzed. The relationship between terms of customs technique and CST is considered. It is marked that CST is the major part of custom technique. The comparative analysis of domestic and foreign classification of CST is carried out. Conclusions related to their application are done.
Keywords: митна техніка; номенклатура; контрабанда