Спосіб алгебраїчного декодування перешкодостійких кодів - Кузнецов, Олександр Олександрович; Євсеєв, Сергій Петрович; Дорохов, Олександр Васильович; Пасько, Ігор Володимирович; Корольов, Роман Вікторович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2009)
Спосіб алгебраїчного декодування перешкодостійких кодів, який полягає в тому, що по прийнятій кодовій послідовності за допомогою відповідних пристроїв обчислюють синдромну послідовність, відповідно до якої, використовуючи коефіцієнти многочлена локаторів помилок за допомогою відповідних пристроїв, складають та знаходять рішення систем лінійних рівнянь, які задають значення та знаходження ненульових елементів вектора помилок, після чого за допомогою пристроїв додавання елементів над кінцевим полем GF(q) виправляють помилки в прийнятій послідовності, який відрізняється тим, що при виконанні відповідних обчислень застосовують тривимірну синдромну послідовність та триваріантний многочлен локаторів помилок.
Keywords: патент; корисна модель; перешкодостійке кодування інформації; системи обробки інформації; боротьба із помилками; тривимірна матриця синдромів; просторові криві