Методичні основи взаємозв'язку стратегічного та бюджетного фінансового планування на підприємстві - Мордовцев, Олександр Сергійович; Замула, Аліна Віталіївна (НТУ "ХПІ", 2017)
Розглянуті основні методичні підходи до планування. Виокремлені основні етапи стратегічного та бюджетного планування на підприємстві з урахуванням факторів внутришнього та зовнішнього середовища. Визначені основні завдання стратегічного та бюджетного планування та виявлені переваги середньстрокового бюджетного планування. Запропоновано використовувати на крупних промислових підприємствах стратегічне бюджетне планування як ключовий фактор досягнення фінансово-економінчного благополуччя підприємства.

The main methodical approaches to planning are considered. The main stages of strategic and budget planning at the enterprise are dist inguished taking into account factors of the internal and external environment. The main tasks of strategic and budget planning are identified and the advantages of medium-term budget planning are identified. It is proposed to use strategic budget planning at major industrial enterprises as a key factor in achieving financial and economic well-being of the enterprise.
Methodical bases of the relationship between strategic and budgetary financial planning at the enterprise
Keywords: бюджетне планування; прогнозування; фінансова діяльність; системний підхід; стратегічне планування; budget planning; forecasting; financial activity; system approach; strategic planning