Дослідження сучасного стану і структури ринку криптовалют - Перерва, Петро Григорович; Мехович, Єлизавета Сергіївна (Baltija Publishing, Латвія, 2025)
Здійснено дослідження сучасного стану та структури ринку криптовалют. Розглянуто динаміку його розвитку, ключові тенденції та фактори впливу, зокрема зростання капіталізації, роль провідних криптовалют, поява нових фінансових інструментів і платформ. Проаналізовано структуру ринку за видами криптовалют, рівнем ліквідності, обсягами торгів та сегментацією за функціональним призначенням (платіжні, інвестиційні, інфраструктурні токени). Особлива увага приділяється регуляторним аспектам та ризикам, що впливають на стабільність і перспективи розвитку криптовалютного ринку. Отримані результати спрямовані на удосконалення підходів до оцінки ефективності використання цифрових активів у фінансовій системі.
Keywords: криптовалюти; цифрові активи; ринок; структура; капіталізація; блокчейн; регулювання; інвестиції