Забезпечення ефективного використання об'єктів інтелектуальної власності в сучасних умовах - Перерва, Петро Григорович; Заруба, Віктор Яковлевич; Орлов, Петро Аркадійович (НТУ "ХПІ", 2009)
Розглянуто заходи по підвищенню ефективності використання інтелектуальних новацій, зокрема об'єктів інтелектуальної власності на промислових підприємствах ряду європейських країн. Розроблено пропозиції по їх вдосконаленню та розвитку.

Measures are considered on the increase of efficiency of the use of intellectual innovations, in particular objects of intellectual property on the industrial enterprises of row of the European countries. Suggestions are developed on their perfection and development.
Keywords: валовий внутрішній продукт; робота науково-дослідна; бізнес-компанія; прогрес науково-технічний