Прогнозирование эффективности преобразования солнечного излучения в энергоактивных ограждениях - Накашидзе, Л. В.; Габринец, В. А.; Трофименко, А. В. (НТУ "ХПИ", 2015)
Застосування методу респонс-фактору для визначення теплового потоку, який приходить та перетворюється в енергоактивних огородженнях, дозволяє з достатньою точністю спрогнозувати ефективність функціонування інноваційних систем енергозабезпечення. Завдяки використанню енергії сонячного випромінювання та таких систем перетворювання як енергоактивні огородження, можливе зменшення кількості використання традиційних енергоносіїв в 2-3 рази.

Application of respons-factor method for determining the heat flow that comes and turns into a power-fences allows to predict with reasonable accuracy the efficiency of energy innovation systems. Through the use of solar energy and converting systems such as power-protection, there can be reduced the amount of conventional energy use by 2–3 times.
Prediction of the conversion efficiency of solar radiation in power-protections
Keywords: тепловые процессы; тепловой поток; энергия альтернативных источников; системы энергообеспечения; уравнение теплопроводности Фурье