Метод визначення коефіцієнта втрат на основі повного факторного експерименту - Кирилюк, Тетяна Ігорівна (НТУ "ХПІ", 2013)
На основі імітаційного моделювання визначені середні значення втрат та коефіцієнтів втрат електроенергії для дослідних ділянок. Отримані рівняння регресії, що дозволяють визначення коефіцієнти втрат для ділянок постійного та змінного струмів.

Average values of electric power losses and the loss coeffi cient for trial areas were determined using simulation modeling. Regression equations that allow determining loss coefficients were received for the areas of direct and alternating current.
Method for determination of loss coefficient using complete factorial experiment
Keywords: імітаційне моделювання; електроенергія; рівняння регресії; змінний струм; electric power losses; regression equations; loss coefficients