Роль крупних міст і столичного центру в соціально-економічному розвитку незалежної держави - Родченко, В. Б.; Серьогіна, Д. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
В рамках даної роботи був проведений порівняльний аналіз розвитку міста Києва і інших міст України, а також визначена роль столиці в соціально-економічному розвитку країни.

Within the framework of this work the comparative analysis of development of city of Kiev and other cities of Ukraine was conducted, and also the role of the capital is certain in socio-economic development of country.
Keywords: нерівномірність економічного розвитку; централізація; регіональний розвиток; економічний розвиток