Дослідження знако-змінних навантажень у бурильних трубах під час спуско-підіймальних операцій - Хорошун, Д. А.; Орловський, Віталій Миколайович; Білецький, Володимир Стефанович (Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, 2016)
За допомогою модуля Simulation програмного середовища SolidWorks виконано моделювання дослідного зразка елеватора, бурильної колони і муфти. Знайдено конфігурації і параметри поля напруженостей у зазначеному обладнанні при навантаженні 2500 кН, 3000 кН. Показано, що проблема зменшення (уникнення) знако-змінних навантажень на бурильні труби під час спуско-піднімальних операцій може бути вирішена шляхом зміни геометрії упору корпуса елеватора та муфти.

Modeling the prototype elevator drill and string coupling was made by using Simulation Module Solid Works. The configuration parameter sand field strength inside equipment at a load of 2500 kN and 3000 kN was found. It is shown that the problem of reducing the load on alternating drill pipe during tripping operations can be solved by change in the geometry of the elevator stop sand coupling.
Keywords: моделювання; модуль Simulation; програмне середовище Solid Works; елеватор; бурильна колона; муфта; modeling; Simulation module; Solid Works software environment; elevator; drill string; coupling